Fenyőkéreg alá miért kell a geotextília? | eterracotta.hu

Fenyőkéreg alá miért kell a geotextília?

2019 április 02
A tavasz beköszöntével ön is szebbé tenné a kertet, és ehhez fenyőkéregbe borítaná annak egy részét? Olvassa el bejegyzésünket és tudjon meg mindent, amit erről a műveletről tudni érdemes.

Fenyőkéregnek a kertben három fő szerepe van!

Az első: szebbé teszi a környezetet, természetes megjelenése révén ideális dekorálja a kertünket. A friss fenyőkéreg illata pedig egyszeűen csodálatos!

A második: megfelelő vastagságban (5-7cm) történő kiszórása esetén megakadályozza a gyomnövények kifejlődést és elterjedését a felületen. Hogyan teszi mindezt? A fény nem tud behatolni a talajba, így gyommagok nem indulnak fejlődésnek. A vizet természetesen átereszti így a folyamatos vízellátást nem gátolja.

A harmadik: az esők, öntözés és a napfény hatására a fenyőkéreg lassú rothadásnak indul és beépül a talajszerekezetbe. A folyamat során tápanyaggal látja el a talajt, melyet a növények előszeretettel használnak fel.  

Visszatérve a nyitó kérdésre: A geotextilia szerepe kiemelten fontos a napfény talajbavjutásának korlátozásában és a kikelt magok fejlődésének megakadályozásában. A geotextilia a vizet áterszti, így a bokroknak, fáknak és egyéb dekorációs növényeknek. Geotextilia használata esetén vékonyabb rétegben is kiszórhatunk fenyőkérget, igazán a dekorációs jellege miatt, agyomnövények távoltartásáról már a geotextilia gondoskodik.

Ajánljuk kipróbálásra a WEEDCONTROL GYOMSZABÁLYZÓ termékünket! Bízunk benne, hogy elégedett lesz!

Hozzászólások

Írjon véleményt!